. adaptace kotelny na tělocvičnu | Grulich architekti

adaptace kotelny na tělocvičnu

lokalita:
Odolena Voda
stav:
  dokončeno

Jedním ze série stavebních opatření pro zvýšení kapacity základní školy je adaptace dávno nevyužívaného suterénního prostoru kotelny a přilehlých místností na novou tělocvičnu se zázemím. Konstrukčně komplikovaný prostor vyžadoval četné stavební zásahy, jako je prohloubení části prostoru, zemní práce pro venkovní schodiště apod. Byť se jednalo o nevyužívaný prostor, vedly jím četné technologie, které bylo třeba zrevidovat a jejich vedení uspořádat tak, aby nekolidovalo s plánovaným využitím. Vzhledem k tomu, že se jednalo o rekonstrukci, museli jsme se v průběhu stavby vypořádat s různými překvapeními, do posledního se je však podařilo zdárně vyřešit. Co se týče použitých materiálů - pro zajištění optimálních parametrů prostoru byl mimo jiné použit špičkový sportovní povrch, membrány zajištující optimální akustiku a optimalizované umělé osvětlení. Vážíme si toho, že jsme mohli být u realizace tohoto prospěšného záměru, a nezbývá než popřát příjemné užívání nové tělocvičny!

adaptace kotelny na tělocvičnuadaptace kotelny na tělocvičnuadaptace kotelny na tělocvičnuadaptace kotelny na tělocvičnuadaptace kotelny na tělocvičnuadaptace kotelny na tělocvičnuadaptace kotelny na tělocvičnu